Höstbrev 2018 nyhetsbrev

-->
Boka plats på vårt italienska julbord 20/11 - 20/12 2018. Benvenuti!!

Buonasera!

Nu var det ett tag sedan vi skickade ut ett nyhetsbrev från Frägsta! Sedan de sista som skickades har det hänt mycket och mer är på gång som vi tänkte berätta om längre ner i detta brev.

Evenemang på gång närmaste tiden.

A la carte middagar fortsätter vi att ha mestadels på lördagar men vill man boka någon annan kväll går det bra om man är ett större sällskap. Nästa planerade kväll är lördag den 3/11.
https://fragsta.se/italiensk-restaurang

Farsdag söndag 11/11 serverar vi en måltid med två rätter från kl. 12.00 – 19.30.
https://fragsta.se/farsdag

Boka konferens i november vi fortsätter med höstpriserna fram till julbordens start! En intressant aktivitet man kan lägga in på morgonpausen under en bensträckare kan vara mozzarella live tillverkning, vi får vara med Daniel och se hur han tillverkar mozzarella och smaka på den alldeles färsk, sedan serveras den som del av måltiden.
https://fragsta.se/konferens

Under hösten har vi två gånger per månad hälsokvällar där vi har en föreläsning om kost & hälsa som följs av mingel och en lättare buffet middag. Nästa tillfälle är 1/11.
https://fragsta.se/halsokvall-pa-fragsta

Vårt italienska julbord kommer igång den 20/11 och håller på till 20/12. Boka bord i tid för flera datum är redan fullbokade. Vår vän Laurentio kommer att hjälpa oss i år i köket tillsammans med Jen så det blir lite spännande nyheter på årets buffet!
https://fragsta.se/italienskt-julbord

Nu till det som hänt sedan sista nyhetsbrevet!

Sommaren kommer nog alla ihåg som en av de bästa någonsin! Det kändes som att vara i ett medelhavsland i augusti. Man fick med jämna mellanrum springa ner och bada för att inte vara för svettig under dagen. Självklart har det varit underbart! De flesta besökarna kom på middagar och kombinerade det ofta med övernattning så det fina vädret har haft en positiv effekt för Frägstas verksamhet.

Vår släkting Michelle (kusin till Jen) bor hos oss sedan en period och han hjälper oss med mycket av de praktiska på gården det är helt fantastiskt att få hjälp av en så passionerad person.
Richie som är Jens bror är för närvarande på besök hos oss då Boracay, ön som Jen och familjen är uppvuxna på, har varit stängt för turister i sex månader. Därför passade han på att komma till Sverige för att vara med oss i tre månader. Han jobbar i Filippinerna som manager på en resort och vi har fått mycket positiva inputs från honom som har gjort att vi fått många positiva förändringar i verksamheten.

Under sommaren har de av er som besökt oss mött vår fantastiska dotter Camilla hon studerar på gymnasiet men ville jobba extra i sommar. Hennes hjälp har varit helt otrolig hon har tagit på sig rollen som servitris och hjälpt väldigt mycket. Hon kommer även hjälpa oss under julbordet så ni som bokar kommer få träffa henne också i personalen.

I början på juni kom vi igång med ett nytt projekt som många av redan märkt vi startade ett mejeri för produktion av bland annat mozzarella. Sonen Daniel är ansvarig för produktionen och har jobbat mycket hårt under uppstarten för att få fram den produkt som delägaren Roberto ville ha enligt den standard som han är van vid från Apulien. Vi har under året haft ett flertal demostrationer av mozzarella tillverkning både på gården och på andra platser. Senaste bedriften var att han fick två guldmedaljer på SM i Mathantverk som hölls av Eldrimmer i år i Malmö. Både Nodini och Ricotta vann första pris i klassen övriga ostar!
http://fragstamejeri.se

Under början på hösten lyckades vi äntligen renovera ett av våra rum som nu blivit ett fantastisk stort och ljust rum med en stor kakelugn som värmer under de kalla perioderna.

Vi hörs vid nästa utskick ha det bra så länge och hoppas få träffa er på Frägsta!

Benvenuti a Frägsta!
La famiglia Rugolo!
Frägsta Hälsingegård
www.fragsta.se
Tel +46 (0)650 30970

× Chat