23/3 mozzarella demo & “Pinsa Romana”

-->

Mozzarellademo och "Pinsa" middag

Vilken kombination! Mozzarella som används på vår “pinsa romana” precis det är inte en felstavning!
Denna typ av pizza är helt annorlunda från den klassiska pizzan i Italien namnet kommer från 
latinska ordet “pinsère” som betyder sträcka ut/dra ut/pressa ut, därför är en “pinsa” aldrig rund utan har en klassisk oval form.

Det sägs att “pinsa” skall vara förfadern till den klassiska “pizza romana” en typ av focaccia som gjordes av den gamla befolkningen i Lazio med en blandning av olika fattiga sädesslag och sträcktes ut för att forma en “pinsa” som gräddades på stenar värmda av överhettad kål.

Vi som kommer från Lazio tycker att et känns naturligt att lansera denna produkt på Frägsta och när nu sonen Daniel Rugolo producerar mozzarella med mjölk från bönderna i vår trakt känns det naturligt att använda den på la “Pinsa“.
Pinsa görs på mjöl från antikt vete, soyamjöl och rismjöl och det vi upplevt är att denna produkt känns lättare.

Vi möts kl. 17.00 i matsalen på Frägsta där Daniel visar oss hur olika typer av mozzarella tillverkas, vi får smaka på den alledes färska osten och mingla lite innan vi sätter oss till bords och får “Pinsan” serverad med olika pålägg där mozzarellan alltid är huvudingrediensen. Som avslutning blir det en dessert.

 

Kvällens meny

– antipasto stående där vi smakar på den alledeles nytillverakde mozzzarellan i olika former
– pinsa romana olika smaker
– dessert, vatten och kaffe

PRIS presentation och måltid 349 kr
 
Boka bord längre ner

× Chat