Frägsta Hälsingegård

News från Frägsta mars 2020

-->
Salongen Frägsta Hälsingegård dukat för middag

Buongiorno!

Ännu en fantastisk dag har börjat här på Frägsta!

Jag drar upp rullgardinen, tittar ut över fälten nedanför gården, där det pågår en konsert utförd av sångsvanar och kanadagäss. De äter vad det hittar på åkern, lyfter i omgångar med sina breda vingar och flyger ner till Rolfstaån där det landar praktfullt. Det är imponerande att se! Ingen radio, ingen TV och inga andra sociala medier får störa mig när jag vaknar! Jag läser några sidor ur en intressant bok om personlig utveckling lyssnar till inspirerande talare!

Vill du tanka med positiva inputs är du välkommen till Frägsta Hälsingegård, vi dukar upp på lördagar för fantastiska italienska måltider i en miljö där lugnet från brasan och de tända ljusen får stress nivån att sjunka. Det är inte så många gäster och det sitter på säkert avstånd! Fokusera på det fantastiska ögonblicket du får uppleva, känn matens smak, dofterna från det fantastiska olivoljorna, drycken du väljer lämnar ifrån sig dofter och smaker som stimulerar dina positiva tankar! 
För en fulländad upplevelse stanna över natten i ett av de trevliga rummen och vakna till en fantastisk frukost då får kroppen ännu mer tid att koppla ner. Vi stressar inte iväg er med en bestämd utcheckningstid ni kan ta det lugnt på morgonen!

Fundera noga vilka tankar som påverkar er! All den negativa information som cirkulerar i dessa tider via olika media och i folks mun är ofta byggda på folks åsikter, var och en har två fötter och minst lika många åsikter om dessa är negativa tänk vad mycket det blir!

En negariv omgivning skapar oro/rädsla=stress som kroppen agerar på. Vi utsöndrar ett hormon cortisol för att kroppen snabbt skall komma ifrån faran. Detta fungerade på savannen för när faran var över gick adrenalin och cortisol tillbaka. I samhället idag kommer rädslan från faktorer som vi inte kan påverka (ELLER KAN VI DET!) och pågår hela tiden viket gör att kroppen reagerar som den vore i långvarigt beredskapsläge. 

Detta rubbar många funktioner i kroppen och bland dessa immunsystemet. Vi blir alltså mer motagliga för sjukdomar!!

Försök lev ett så vanligt liv som möjligt, respektera medmönniskor med extra försiktighet när du vistas på offentliga platser och håll dig hemma om du inte mår bra. Stäng ner all media i en vecka, se vad som händer med din rädsla! Det händer säkert ingen katastrof i din närhet på en vecka som du absolut måste veta.

Välj att döda negativa tankar fokusera på små dagliga positiva saker som händer just dig. Lev livet!!!!!

Vi vet inte hur länge det rådande läget kommer fortsätta, skall vi då stanna upp för evigt? Med försiktighet som vi får råd om från regeringen skall vi leva vidare!

Under denna osäkra period erbjuder vi en möjlighet att få göra sin egen pasta till middag och kommer hem till er för att göra den tillsammans. Vi tar med oss en god sås, smakar på Frägsta Mejeris mozzarella och lämnar er för att njuta av middagen.
Ring 0702661586 för att boka detta!

Påsken ligger framför oss och att kunna komma ut till Frägsta under våren med alla fåglar och det första blommorna som knoppar är fantastiskt. Boka bord för att uppleva påsken hos familjen Rugolo. 

Benvenuti a Frägsta!
La famiglia Rugolo!
Frägsta Hälsingegård
www.fragsta.se
Tel +46 (0)650 30970

× Chat