Nyheter från Frägsta våren 2019

-->

Buonasera!

Våren tränger sig sakta fram, trots det tunga snöovädret idag. Familjen Rugolo på Frägsta….. fortsätt läsa längre ner. Först lite vad som händer på gården under mars och april!

Dagarna blir allt längre och man känner att våren börjar närma sig!

Vad händer på Frägsta i den förlängda vintern?

Onsdag den 29 mars erbjuds en matlagningskurs, det blir en lite mer light version där vi bara tillverkar pasta och dessert och får sedan avnjuta måltiden serverad i en trevligt värmd sal med brasa och tända ljus.
https://fragsta.se/matlagning-med-familjen-rugolo

Lördag 23/3 lanseras vår nyhet för 2019 och detta sker i samband med ytterligare en lansering på mozzarella fronten.
“Pinsa Romana” ni har läst rätt pinsa och inte Pizza men ändå med stora likheter, och vad skall det vara på en pizza om inte vår egen mozzarella! Frägsta Mejeri lanserar denna kväll vår stora nyhet för 2019 “Burrata” den fantastiska krämiga mozzarellan fylld med mozzarella bitar och grädde. Allt detta kommer ni få uppleva med en live tillverkninga av mozzarellan, till bords serveras la “Pinsa” och avslutning blir det en dessert med “ricotta”. Missa inte detta boka din plats (begränsat antal!!) https://fragsta.se/mozzarellademo-pinsamiddag

Vi har lagt upp ett till datum för vår populära hälsokväll söndag 24/3 kl. 17:00. Vill du må bättre? Vill du veta vad kosten har för inverkan på oss? Vill du veta hur du mår och kan förebygga för ditt välmående med ett blodtest? Boka här!
https://fragsta.se/halsokvall

Lördagarna fram till Påsk har vi nu lagt ut som bokningsbara boka bord för en mysig kväll med italiensk a la carte middag.
https://fragsta.se/a-la-carte-middag

Ooops! Höll på att glömma att påminna om Påskens upplägg på Frägsta Hälsingegård. Boka bord för en klassisk italiensk påskmåltid i hälsingegårdsmiljö. Bra att vara ute i god tid så det inte blir fullt när ni bestämt er. Boka bord här:
https://fragsta.se/pask

Förra året i samma period hade vi en enorm mängd snö och mycket kallare en i år familjen Rugolo på Frägsta har haft lite lättare omständigheter med tanke på en mindre snömängd. Det är ju dock ännu inte helt över bevis på det är dagens kraftiga snöfall!
      Mamma Jen, kock och fotograf i familjen tar alltid mycket bilder som hon delar på Frägstas instagram och facebook. På så sätt kan familjen från Filippinerna och från Italien följa det dagliga livet på gården på avstånd.
     Henrik har i år inte behövt ägna så många timmar till skottning som under 2018. Tur det!
Sedan vi startat mejeriet har en ny arbetsuppgift tillkommit och under det första tre månaderna på 2019 har det varit mycket intensivt på mejeriet.
      Vår son Daniel och mejeriesten på Färgsta mejeri har jobbat hårt för att fortsätta producera mozzarella av högsta kvalitet och samtidigt utveckla nya produkter. Med den senaste veckans tillskott kommer vi nu lansera nyheter vad gäller produkter och bland de första kommer “Burrata”. Som pappa kan man minst sagt säga att man är stolt över Daniels insats och passion i detta svåra yrke.
       Vår dotter Camilla studerar på gymnasiet och är kanske den första i familjen som får otroligt bra betyg. Det känns fantastiskt roligt dels för att hon kom som 10åring till Sverige och lärde sig ett nytt språk som hon behärskar mycket bra när man tittar på resultaten i skolan och hur hennes kommunikationsförmåga utvecklats!

Vi hörs vid nästa utskick ha det bra så länge och hoppas få träffa er på Frägsta!

Benvenuti a Frägsta!
La famiglia Rugolo!
Frägsta Hälsingegård
www.fragsta.se
Tel +46 (0)650 30970

× Chat