“Pinsa” kväll

-->

"Pinsa" kväll fredag 17/5

Vi erbjuder en middag med “pinsa romana” denna typ av pizza är helt annorlunda från den klassiska pizzan i Italien namnet kommer från latinska ordet “pinsère” som betyder sträcka ut/dra ut/pressa ut, därför är en “pinsa” aldrig rund utan har en klassisk oval form.

Det sägs att “pinsa” skall vara förfadern till den klassiska “pizza romana” en typ av focaccia som gjordes av den gamla befolkningen i Lazio med en blandning av olika fattiga sädesslag och sträcktes ut för att forma en “pinsa” som gräddades på stenar värmda av överhettad kål.

Vi som kommer från Lazio tycker att et känns naturligt att lansera denna produkt på Frägsta och när nu sonen Daniel Rugolo producerar mozzarella med mjölk från bönderna i vår trakt känns det naturligt att använda den på la “Pinsa“.
Pinsa görs på mjöl från antikt vete, soyamjöl och rismjöl och det vi upplevt är att denna produkt känns lättare.

Kl. 17.00-21.00 serveras pinsa och vill man köpa till en dessert går det bra att bestämma på plats. “Pinsan” serveras med olika pålägg där vår egen mozzarella alltid är huvudingrediensen. 

 

Kvällens meny

– pinsa romana olika smaker
– vatten och kaffe

PRIS 150 kr

På plats finns möjlighet att beställa en antipasto och avslutning med dessert

Boka bord längre ner

× Chat