Frägsta Hälsingegård

”Pinsa” middag 4 februari

-->

"Pinsa Romana" middag

Daniel Rugolos sussè pinsamiddag med ”Pinsa Romana” gör att vi nu går vidare och erbjuder detta nya koncept för 2022. 
Nästa datum fredag 4 februari 

Vi erbjuder en meny där vi inleder med en fantastisk burratina från Frägsta mejeri som man delar upp vid bordet, därefter serverar vi den egenproducerade ”Pinsa Romana” som vi berättar mer om längre ner, avslutning med en dessert.
PRIS 299 kr
Barn: 0-5 gratis; 5-7 år 100 kr; 8-11 år 199 kr

Tider som kan bokas: kl. 15.30; kl. 16.30; kl. 17.30; kl. 18.30

Varje sittning tar vi max 16/18 personer

Vad är ”Pinsa Romana”? Det är som en focaccia också lik en Napoletansk pizza, Daniel tillverkar den med en mjölblandning gjord på antikvete, rismjöl och sojamjöl. Denna deg hålls i kylskåp mellan 16/18 timmar i en så kallad fermentation där gluten och stärkelse till stor del bryts ned och man får en väldigt lätt pizza som i Italien brukar kallas för ”pizza snella” pizza för de som vill hålla sig lätta.

Boka genom att fylla i information i formuläret; Tel/SMS 0702661586; mail: info@fragsta.se

Daniel in action Pinsa

Skicka bokningsförfrågan!

Här kan ni skicka in en bokningsförfrågan på pinsa middag.. Välj önskad tid. Vi besvarar förfrågan inom 24 timmar.

”Pinsa romana” denna typ av pizza är helt annorlunda från den klassiska pizzan i Italien namnet kommer från latinska ordet “pinsère” som betyder sträcka ut/dra ut/pressa ut, därför är en ”pinsa” aldrig rund utan har en klassisk oval form.

Det sägs att ”pinsa” skall vara förfadern till den klassiska ”pizza romana” en typ av focaccia som gjordes av den gamla befolkningen i Lazio med en blandning av olika fattiga sädesslag och sträcktes ut för att forma en ”pinsa” som gräddades på stenar värmda av överhettad kål.

Vi som kommer från Lazio tycker att det känns naturligt att lansera denna produkt på Frägsta tillsammans med mozzarellan från Frägsta mejeri för att skapa en unik ”Pinsa”.

Pinsa görs med en mjölblandning på vetemjöl, soyamjöl, rismjöl och det vi upplevt är att denna produkt känns lättare.

Tack!

Vi har tagit emot din bokningsförfrågan, skulle du inte få svar av oss inom 24 timmar hör gärna av dig på 070 266 15 86.
Med vänlig hälsning Henrik Rugolo

×

Powered by WhatsApp Chat

× Chat