Frägsta Hälsingegård

”Pinsa” middag FREDAGAR

-->

"Pinsa Romana" middag

Nu erbjuder Pinsamiddag på fredagar alltid med förbokning

Daniel in action Pinsa
Tillverkning av Pinsa i Hälsingland

Vi erbjuder en meny där vi inleder med en fantastisk burratina från Frägsta mejeri som man delar upp vid bordet, därefter serverar vi den egenproducerade ”Pinsa Romana” som vi berättar mer om längre ner.

PRIS 299 kr
Barn från 0-2 år äter gratis, från 3-7 år 100 kr, från 8-11 år 199 kr, från 12 år räknas som vuxna. 
Dessert kan beställas på plats från 95 kr

Vad är ”Pinsa Romana”? Det är som en focaccia också lik en Napoletansk pizza, Daniel tillverkar den med en mjölblandning gjord på vete, rismjöl och sojamjöl. Denna deg hålls i kylskåp mellan 16/18 timmar i en så kallad fermentation där gluten och stärkelse till stor del bryts ned och man får en väldigt lätt pizza som i Italien brukar kallas för ”pizza snella” pizza för de som vill hålla sig lätta.42

Boka genom att fylla i information i formuläret; Tel 0650 485710 SMS 0702661586; mail: info@fragsta.se

Skicka bokningsförfrågan!

Här kan ni skicka in en bokningsförfrågan på pinsa middag.. Välj önskad tid. Vi besvarar förfrågan inom 24 timmar.

”Pinsa romana” denna typ av pizza är helt annorlunda från den klassiska pizzan i Italien namnet kommer från latinska ordet “pinsère” som betyder sträcka ut/dra ut/pressa ut, därför är en ”pinsa” aldrig rund utan har en klassisk oval form.

Pinsa hittades på 1981 av den kreativa företagaren Corrado Di Marco från Guidonia öster  om Rom. Det finns många historier som berättas av olika websidor om att denna typ av pizza kommer från antiken.

Det kan självklart finnas någon sanning i dessa olika historier men för oss som vuxit upp på landet inte så långt från Guidonia är en logisk historia som är bunden till traditionerna från landsbygden mer nära oss.
Det sägs att bönderna som malde olika sädesslag till mjöl och sålde fick kvar rester som de använde för att göra ett enklare tillplattat bröd som kan vara grunden till focaccia, pizza panzanella med flera och den senare skapelsen ”Pinsa”

Vi som kommer från Tivoli ovanför Guidonia tycker att det känns naturligt att lansera denna produkt på Frägsta tillsammans med mozzarellan från Frägsta mejeri för att skapa en unik ”Pinsa”.

Pinsa görs med en mjölblandning på vetemjöl, soyamjöl, rismjöl och det vi upplevt är att denna produkt känns lättare.

Tack!

Vi har tagit emot din bokningsförfrågan, skulle du inte få svar av oss inom 24 timmar hör gärna av dig på 070 266 15 86.
Med vänlig hälsning Henrik Rugolo

× Chat