Frägsta Hälsingegård

Vi erbjuder två rätters måltid för 429 kr

Måltiden består av antipasto och pastarätt.

Det går att förbeställa kötträtt med grönsaker smaksatta med fantastiska olivoljor, 2rätter med antipasto och kötträtt kostar 595 kr

För en mer lyxig måltidsupplevelse föreslår vi en antipasto som inledning, vidare en smakportion av pasta, varmrätt med kött serverat med grönsaker smaksatta med Apulien olivoljor á 660 kr


Avslutning med en dessert lägg till 95 kr

Det går självklart också att förbeställa vegetarisk kost

Barn: 0-2 gratis; 3-7 år 100 kr; 8-11 år 199 kr

Book by phone/SMS/WhatsApp chat +46 70 266 15 86 or send an e-mail to info@fragsta.se

Skicka en bokningsförfrågan genom formuläret. Vi svarar inom 24 timmar.

Rätter som serveras på gården!

Antipasto – entrérätt

Antipasto har en självklar plats i det italienska köket, där de inleder måltiden som en aptitretare. Vissa restauranger har uppåt 20 antipasti då kan det bli svårt att få plats med övriga rätter!!!

Pasta – huvudrätt (primo piatto)

Pastan i Italien äts vid lunchtid som en huvudrätt när man inte har så mycket tid ofta efter en lättare antipasto. Man kan annars äta den som en smakportion innan en annan huvudrätt. Pasta i Italien är förknippat med starka traditioner och skall serveras al dente!! Vi har några vegetariska klassiker när det gäller såser!

Secondo – huvudrätt

Secondo – huvudrätt består ofta av olika köttyper beroende var i Italien och i vilken man äter, nötkött, fläsk, lamm, kyckling. Det finns huvudrätter som är vegetariska klassiker! Vanligtvis när man äter på restaurang i Italien köper man köttet och beställer vid sidan om ”contorni” vi på Frägsta serverar en tallrik med köttet/fisken och olika grönsaker som tillbehör, smaksatta med fantastiska olivoljor från Apulien som ger rätterna fantastiska dofter och smaker!

Dessert

Desserten efter en kraftig måltid är alltid välkommen Italienerna hjälper matsmältningen med att ta sig en grappa, limoncello eller andra likörer efter eller tillsammans med desserten och kaffet ”Espresso!!”. Tar man likören efter kaffet brukar man skämtsamt kalla den för ”ammazza caffè”..

× Chat