Frägsta Hälsingegård

Italiensk mat på Frägsta Hälsingegård

Endast förbokning!

Här nedan kan du kolla tillgänglighet, boka och betala direkt på nätet!

Book by phone/SMS/WhatsApp chat +46 70 266 15 86 or send an e-mail to info@fragsta.se

Rätter som serveras på gården!

Antipasto – entrérätt

Antipasto har en självklar plats i det italienska köket, där de inleder måltiden som en aptitretare. Vissa restauranger har uppåt 20 antipasti då kan det bli svårt att få plats med övriga rätter!!!
Från 120 kr  – 150 kr

Pasta – huvudrätt (primo piatto)

Pastan i Italien äts vid lunchtid som en huvudrätt när man inte har så mycket tid ofta efter en lättare antipasto. Man kan annars äta den som en smakportion innan en annan huvudrätt. Pasta i Italien är förknippat med starka traditioner och skall serveras al dente!! Vi har några vegetariska klassiker när det gäller såser!

Från smakportion 90 kr  – 195 kr

Secondo – huvudrätt

Secondo – huvudrätt består ofta av olika köttyper beroende var i Italien och i vilken man äter, nötkött, fläsk, lamm, kyckling. Det finns huvudrätter som är vegetariska klassiker! Vanligtvis när man äter på restaurang i Italien köper man köttet och beställer vid sidan om ”contorni” vi på Frägsta serverar en tallrik med köttet/fisken och olika grönsaker som tillbehör, smaksatta med fantastiska olivoljor från Apulien som ger rätterna fantastiska dofter och smaker!

Från 295 kr

Dessert

Desserten efter en kraftig måltid är alltid välkommen Italienerna hjälper matsmältningen med att ta sig en grappa, limoncello eller andra likörer efter eller tillsammans med desserten och kaffet ”Espresso!!”. Tar man likören efter kaffet brukar man skämtsamt kalla den för ”ammazza caffè”..

Från en dessert 95 kr  – 135 kr tallrik

OBS menyn varieras beroende på råvarotillgång! 

×

Powered by WhatsApp Chat

× Chat